18 Şubat 2011 Cuma

Deneysel Perşembeler- Abarjazz


 Deneysel Persembeler / Hayabaz IZMIR 
Abarjazz Industriel UnplUGged

24 Şubat Perşembe 20:30 - 25 Şubat 02:00

Abarjazz'ın oluşturduğu müzik herhangi bir tür ve kalıba ait olmaktan ziyade, tüm türlerin balansında mixlenen bir ifade biçimi olarak nitelenebilecek grup; vurmalı ve bass sesler için kullandıkları özel olarak tonlanan varilleri ile hatırlanmakta. Abarjazz farklı diye nitelendirilen tüm müzik türlerini eleğinden geçirerek “Avangard ” bir taban oluşturmuş, 2000 yılında Salihli-Manisa belediye hurdalığında buluntu malzemeler ile 20 kişilik bir sanatçı topluluğuyla halka açık bir sergileme ve performans gerçekleştirerek industrial fullart performans alanında bir ilke imza atmıştır. Uzun sahne performansları ile izleyenlerini büyüleyen grup, emprovize, üfleme, ritm kompozisyon ve analog-digital elektoronik makineleri ile kendi üretimleri olan endustrial enstrumanları ve sahne, ışık- kostüm tasarımı konusunda da önemli denemeler de bulundular. Abarjazz futuring konusunda gelişmiş bir serbestiye sahip. Belli grup elemanları dışında, değişik müzisyenlerle çalışarak farklı tarzları dinleyicisine tanıtıyor. 50’ ye yakın müzisyen ve farklı sanat disiplinlerinden sanatçılarla çalışmalar yaparak konserler veren Abarjazz, türler ve sanatlararası etkileşim konusunda önemli gelişmeler kaydetti.




24 Şubat 2011 deneysel perşembesin'de hem Abarjazz'ın ruhu hem ''yıkım'' konsepti dolayısıyla APLS(Aşırı Popüler-LEŞ-Mee sendromu) olanlara yan etkileri vardır..
1.şuur kaybı
2.ağır kabızlık
3.bellekte karışma
4.aptallık hissi
5.istemsiz savunmaya geçiş ile boş konuşma ve spekülasyon yaratma eğilimi (bu tür spekülasyonlar için mekanda tuzaklar kurulmuştur.)
6.normalif beyin frekanslarında ark, şase
7.epileptik neoritmik hızlanma
8.eğlenememe hali
9.mekanı terk etme eğilimi
10. eğer bu uyarıyı dikkate almayıp gelirde yan etkilerden birine maruz kalırsanız, o an Hayalbaz’ da çevrenizde bulunan doktorlara başvurmanız yeterli olacaktır, saygılarımla.

Karahan Kadırman





Tüm anlatımlardan yoksun anlık görüntülerin karşıt anlatımdaki kelimelerle yabancılaştırdığı, anlamı yitirtilmiş anlamlar kazandırıldığı, kurgulanmış spontene görüntülerin sesle bütünleşip ayrıştırıldığı (koca bir hiç) ya da (anlamısızlık). TV ve izleklere itafen.

www.hayalbaz.com
YIKIM 2011



1 yorum: