10 Mart 2011 Perşembe

Bir sergi geçti: “gördüğüne inanma! “- defter kazıyıcılar kooperatifi

İstanbul'un "seçkin" sanatsever kitlesinin uzağında, sessiz sedasız bir sergi sona erdi KargArt'ta. Bir işçi olarak çay molalarında mütevazi ama cesur ve samimi işlerini üreten Ali Mete Sancaktaroğlu, işçiysen işçi kal-diyenlerin nefesi olarak, üretmeye devam ediyor-edecek.

Mete'nin günün küçük aralarına sığdırdığı çabasının ürünleri belki de oldschool kolaj geleneğiyle tam örtüşmüyor, ama onun da böyle bir çabası yok. Estetik-teknik olmaktan çok o güne, an'a müdahale eden, neşeli, isyankar, samimi işler bunlar. Bu anlamda kolajdan çok cut-up, fine art'tan çok punk olan işler. Kara mizahın olanca gücünü de omuzlayarak; şen şakrak!

Peki siz hala gördüğünüz her şeye inanıyor musunuz?

R.A.


*
“gördüğüne inanma! “- defter kazıyıcılar kooperatifi
ali mete sancaktaroğlu

1972 doğumlu, trakya palesi. istanbul’da yaşıyor.
misket oynayarak 80’lerin bunaltıcı havasından yırtmaya çalıştı, beceremedi . biyoloji eğitimi aldı. “selüloz” kokusu galip geldi, sendikasız kitabevi çalışanı oldu. yüksek lisans girişimlerinde bulunsa da; İzmir – mersin (akkuyu) arasında “nükleer karşıtı bisiklet turu” nun içinde buldu kendini. fahri doktarasını sinop – çamlıhemşin arasında yine pedal ba...sarak “ HES’s.ktir” naraları içinde kabul etti.

gazete okumanın verdiği acıyı, bir selüloz bağımlısı olarak ; anaakım medya üzerinden mutant-kolajlar yapıp neş’elenerek ve 40 yaş bunalımını atmaya çalışarak telafi etmeye çabalıyor. Hepsi bu.

“gördüğüne inanma! “ ilk kişisel sergisi. 25 şubat 9 - mart 2011

2010 yılı içinde “ tahrik raporu” sergisine destek verdi.
2011 yılı içinde “destruction 2011 “ e destek vermeye çabalıyor.

İmza olarak “ defter kazıyıcılar kooperatifi “ ni kullanıyor. Ve bu imzanın bankalarda neden kabul görmediğini öğrenmeye çalışıyor.

1 yorum: